Президентът би връчил папката чисто институционално към този, който заявява,

...
 Президентът би връчил папката чисто институционално към този, който заявява,
Коментари Харесай

Има ли шанс с третия мандат или отиваме на нови избори?

 

„ Президентът би връчил досието чисто институционално към този, който декларира, че е подготвен да построи държавно управление. Чисто политически в случай че подходи, Има Такъв Народ е доста близо до неговата реторика, поддържа неговите напълно политически позиции, тъй че е допустимо да бъде Има Такъв Народ “.

Това съобщи политологът Цветанка Андреева в „ Тази събота “.

Денят стартира с една парламентарна група по-малко

„ Проблемът не е толкоз в кой ще попадне третият мандат, а в предварителните поръчки, които го обезсмислят като основаване на управническа формула “, добави тя.

 Майка и детето ѝ бяха пометени от мощен вятър Светът 2 мин. Майка и детето ѝ бяха пометени от мощен вятър  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  Николай Марков към този момент публично не е член на „ Величие “ България 2 мин. Николай Марков към този момент публично не е член на „ Величие “  „ Показаха се първо стъпалата “: Откриха неповторима антична скулптура край Петрич България 2 мин. „ Показаха се първо стъпалата “: Откриха неповторима антична скулптура край Петрич  По-скъпи доставки: Ще вкара ли Европейски Съюз мита за китайските артикули? България 2 мин. По-скъпи доставки: Ще вкара ли Европейски Съюз мита за китайските артикули?  Ураганът „ Берил “ се насочи към Мексико, откакто умъртви 11 души на Карибите Светът 2 мин. Ураганът „ Берил “ се насочи към Мексико, откакто умъртви 11 души на Карибите  Три квартала в столицата ще са без вода на 8 юли: Вижте къде ще има водоноски България 3 мин. Три квартала в столицата ще са без вода на 8 юли: Вижте къде ще има водоноски  Майка и детето ѝ бяха пометени от мощен вятър Светът 2 мин. Майка и детето ѝ бяха пометени от мощен вятър  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  Николай Марков към този момент публично не е член на „ Величие “ България 2 мин. Николай Марков към този момент публично не е член на „ Величие “  „ Показаха се първо стъпалата “: Откриха неповторима антична скулптура край Петрич България 2 мин. „ Показаха се първо стъпалата “: Откриха неповторима антична скулптура край Петрич  По-скъпи доставки: Ще вкара ли Европейски Съюз мита за китайските артикули? България 2 мин. По-скъпи доставки: Ще вкара ли Европейски Съюз мита за китайските артикули?  Ураганът „ Берил “ се насочи към Мексико, откакто умъртви 11 души на Карибите Светът 2 мин. Ураганът „ Берил “ се насочи към Мексико, откакто умъртви 11 души на Карибите  Три квартала в столицата ще са без вода на 8 юли: Вижте къде ще има водоноски България 3 мин. Три квартала в столицата ще са без вода на 8 юли: Вижте къде ще има водоноски

Според политолозите Цветанка Андреева и Любомир Стефанов по-вероятният вид са нови предварителни парламентарни избори. 

„ Хората в Народното събрание, които гордо се назовават политици, не се държат като такива и не се учат от грешките си. Шест пъти поред настъпват една и съща мотика и в един миг би трябвало да проявиш нов вид водачество, да поемеш отговорност, да го обясниш и да намериш вероятните разновидности, с които да съставиш болшинство в Народното събрание. Политиците не би трябвало да се харесват, а да се почитат. Предизборните акции една след друга надграждат и надграждат. То не е турбуленция, а е пагубно към този момент и заема все по-неприятни размери “, сподели политологът Любомир Стефанов.

По думите на Цветанка Андреева в Народното събрание следим все по-голяма фрагментарност и рецесия, която започва да разрушава вътрешнопартийно политическите сили.

„ Има две сили в Движение за права и свободи. Едната мощ е на технократизма, който желае да обнови Движение за права и свободи. Другата обаче е също толкоз огромна – тази на харизмата, в която има религиозна емоционалност, етническа сензитивност, която владее Доган. Ако тези сили работят обединени реализират резултати, в случай че се изправят една против друга – стартират да губят. Политическата тактика и чувството за целеполагане ще надделее и ще се изглади в бъдеще “, допълни Андреева.

Сред поканените са депутати от партията и членове, които са изразили знакова поддръжка за него

„ В Движение за права и свободи дуализмът постоянно ги е владял – прагматичното и леко мистичното постоянно е сработвало по най-хубав метод на самия него. Не просто лица са били отлъчвани, а знакови фигури – първият, вторият, хора, които бяха в стихията си да държат партията на гърба си. Напук на всички упования Движение за права и свободи ставаше по-силна. В момента може би сме очевидци на рецесия, която те самите оркестрират “, разяснява Любомир Стефанов.

 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР